Adverteren

Het verschil tussen IT en ICT


Computers 19 Jun 2021
Het verschil tussen IT en ICT

We hebben tegenwoordig vrijwel allemaal een computer, laptop, smartphone en/of tablet. Al deze apparaten kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Zo kun je een computer gebruiken voor het opzoeken van informatie op het internet, terwijl je je smartphone sneller gebruikt om snel een Whatsappje te sturen naar iemand of even snel een telefoontje te plegen. Het gebruik van computers, smartphones en andere apparaten lijkt heel vanzelfsprekend en is vandaag de dag erg normaal. Toch schuilt er hele wat achter. Zo kunnen we zonder IT en ICT geen gebruik maken van deze apparaten. IT en ICT worden nog al eens verward met elkaar of worden als hetzelfde gezien. Toch zit er tussen IT en ICT een duidelijk verschil. 

Waar staat IT voor?

IT staat voor informatietechnologie en houdt zich bezig met verschillende methoden. Denk daarbij aan architectuur, netwerken en ondersteunende systemen. Naast methoden houdt IT zich ook bezig met hulpmiddelen. Daarmee bedoelen we de bekende smartphones, tablets en overige apparaten. Je kunt deze hulpmiddelen gebruiken voor het verzamelen, verwerken en delen van informatie. Voor het ontwikkelen van deze hulpmiddelen is onder andere een programmering, systeemanalyse en gegevensconversie nodig. 

Waar staat ICT voor?

ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie. Het lijkt het in eerste instantie veel op IT, maar is toch duidelijk heel anders. ICT houdt zich bezig met communicatietechnologie, waardoor mensen met elkaar verbonden kunnen worden. Dankzij ICT is het mogelijk om met elkaar te bellen, te Whatsappen, te videobellen en noem maar op. ICT is dus ook echt onmisbaar als het gaat om technologie. 

Computers, smartphones en meer

Het gebruik van computers, laptops, smartphones en tablets zou zonder IT en ICT niet mogelijk zijn. We hebben deze technologieën dus echt nodig voor het gebruik van onze apparaten. Je kunt deze apparaten ook onderling weer met elkaar verbinden, wat we weer te danken hebben aan de ICT. Zo kun je onder andere je smartphone verbinden met je laptop, om zo bepaalde informatie en data uit te wisselen. Staat jouw smartphone vol met foto’s? Dan kun je je smartphone verbinden met je laptop en daar vervolgens je foto’s in opslaan. Het gebruik van computers, smartphones en andere apparaten is dus voor veel dingen heel handig. 

Het verschil tussen IT en ICT
Computers 19 Jun 2021

Het verschil tussen IT en ICT

Het belang van huidverzorging
Drogist 06 May 2021

Het belang van huidverzorging

Hulp bij het kiezen van een studie
Onderwijs 04 May 2021

Hulp bij het kiezen van een studie

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen